preskoči na sadržaj
Povijest zadruge

Učenička zadruga "Listek"je osnovana 6. ožujka 2002. godine.

Za osnivanje se pripremala godinu dana. Utemeljitelj je Osnovna škola Vjenceslava Novaka.

U prvoj godini zadruga je brojila 48 zadrugara a svake naredne taj broj je rastao.

 

Uspjesi naše zadruge

 

Zadruga je 2001. godine bila na Državnoj smotri zadruga u Kaštelima. Godine 2002. bili smo na Državnoj smotri u Biogradu na Moru. U rujnu 2003. godine sudjelovali smo na Međužupanijskoj smotri učeničkih zadruga održanoj u Bedekovčini. Tu smo osvojili prvo mjesto i pravo na sudjelovanje na Državnoj smotri u Poreču.

 U lipnju 2004. godine zadruga Listek je bila domaćin 2. smotre učeničkih zadruga Grada Zagreba. Ponosni smo što smo i 2005. godine bili domaćini 3. smotre učeničkih zadruga Grada Zagreba. Godine 2006. smo osvojili 1. mjesto na smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba i time stekli pravo na sudjelovanje na 18. državnoj smotri u Šibeniku.

Naša zadruga je bila domaćin i 5. i 6. smotre učeničkih zadruga Grada Zagreba gdje smo opet osvojili prvo mjesto te smo sudjelovali i na 19. i 20. državnoj smotri.  Na tim dvjema posljednjim smotrama smo sudjelovali i u natjecateljskom dijelu vezanom uz istraživačke radove iz područja djelovanja zadruge. To su bili istraživački radovi : Markuševec – tako daleko, a blizu, i Markuševec – predvorje Zagreba.

U proljeće  školske godine 2008. / 2009. bit ćemo domaćini 7. smotre učeničkih zadruga Grada Zagreba gdje ćemo prezentirati rad naše zadruge u ovoj školskoj godini.

U svibnju 2006. i 2008.  godine sudjelovali smo na Markovu sajmu koji se odvijao na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Bili smo oduševljeni interesom koji su Zagrepčani i njihovi gosti pokazali za naš rad. Svjedoče o tome i napisi u Večernjem i Jutarnjem listu.

U prosincu 2008. godine smo sudjelovali na prigodnoj prodajnoj izložbi u Narodnom sveučilištu Dubrava gdje smo prodavali radove koji su djelu ruku naših vrijednih zadrugara.

 Naša škola, na čelu s ravnateljem gosp. Žarkom Ćorićem pruža nam veliku pomoć u radu. Zadrugari koji su bili na Državnoj smotri u Poreču 2004. godine su od naše škole dobili na poklon vrijedne knjige kao zahvalu za uspješno predstavljanje škole na državnoj razini. Isto je bilo i za osvajanje prvog mjesta na 3., 5. i 6. smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba i predstavljanje škole na Državnim  smotrama učeničkih zadruga RH. Knjige su dobile i voditeljica zadruge i voditeljice sekcija koje su predstavljale školu.

Na kraju želimo napomenuti da su naši zadrugari vrlo vrijedni, odgovorni, uporni i savjesni u radu, da jako vole rad u zadruzi. Nadamo se da će im sposobnosti i vještine koje steknu u zadruzi pomoći u daljnjem školovanju i životu.

TražilicaKontakti

Upisi

Idemo u srednju!

 

Tableti - upute

Upute

Priloženi dokumenti:
Postavljanje APN-a.pdf


Žarko Manjkas Crvenkapa

Školska knjižnica


Natjecanja

 


SCIENCE CLUB


Školski list


e-Dnevnik


 

 


Osiguranje

Ambidekster


Obrazovanje


 

 

 

 

Free counters!


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 2. 2012.

Ukupno: 968556
Ovaj mjesec: 5644
Ovaj tjedan: 1339
Danas: 105
preskoči na navigaciju